Joekedoe – eenvoudig haken in één stuk

Joekedoe (eenvoudig haken in één stuk) – eerste boek van Joke Decorte, bekend van crochets4U

Wie is Joke Decorte ?
Ik (Joke Decorte) ben een West-Vlaamse en ben al jaren bezig met mijn handen : breien, naaien, patchwork, boduren, haken, …
Alles passeerde de revue. Het haken bleef echter hangen. En hoe ! Ik was al vlug gebeten door het haakvirus. Het startte allemaal met het haken van een deken voor mijn jongste zoon. Jawel, meteen een groot deken. Daarna kwamen wat moeilijker vormen en uiteindelijk ook knuffels.
Na het haken van veel verschillende knuffels kreeg ik al vlug inzicht in de patronen en waagde ik me aan een eerste eigen patroon. Daarna volgden nog veel meer patronen.
Toen ik de dino klaar had, kreeg ik het idee om er een reeks van te maken. En waarom dat dan niet eens in een boek gieten.
Vele maanden later was het boek klaar, op 10 augustus 2016 kon ik het, met enige trots, aan het publiek voorstellen.

Wat is een joekedoe ?
Een joekedoe is een gehaakte knuffel, maar is ook veel meer dan dat.
– Een joekedoe is gehaakt uit één stuk, wat vrij uniek is
– Een joekedoe haak je met 100 gram garen (Stone Washed van Scheepjeswol)
– Elke joekedoe is veilig voor kinderen : er zijn geen loshangende delen, geen gevaarlijke veiligheidsoogjes en ook in onderhoud heel gemakkelijk want kan zo de wasmachine in, zonder gevaar voor delen die loskomen.

Voor wie is dit boek geschreven ?
Dit boek is ideaal voor mensen die graag knuffels haken. Uit ervaring weet ik dat het in elkaar naaien van de knuffels niet de meest aangename bezigheid is en uiteraard hangt het resultaat helemaal af van hoe je je knuffels in elkaar naait. Door de eenvoudige vorm zijn ze ook ideaal voor beginnende haaksters die nog wat schrik hebben om al een knuffel te haken.
Ook is dit boek ideaal voor mama’s (en papa’s) met kleine kindjes : die willen misschien wel een knuffel haken voor hun kleintje, maar een knuffel die op de kast moet blijven omdat er mogelijk delen kunnen los komen, is niet ideaal. Elke joekedoe is in één stuk gehaakt, zonder loshangende onderdelen. Ook zonder veiligheidsoogjes, want blijkbaar is die naam toch wat misleidend en zijn ze niet zo veilig voor kleine mondjes met kleine tandjes.

 76 pagina’s
 Veel foto’s
 10 joekedoes
 Ideaal voor beginners
 Veel extra tips

Noot voor de Redactie

Joekedoe – eenvoudig haken in één stuk | Joke Decorte | ISBN 9789463182676 | Verkoopprijs : € 12,95
Te koop op www.crochets4U.be en bol.com
Voor meer info kunt u contact opnemen met info@crochets4U.be.