Ontbijten in Turnhout, koffie, kunst en poëzie?

Wat hebben ontbijten, koffie, kunst & poëzie gemeen? Het Turnhoutse initiatief A Pop-Up (H)Art Project biedt al sinds 2012 aan jonge of beginnende kunstenaars een platform. Het hele project is begonnen toen de 1 van de initiatiefnemers Sarah Beyens ging ontbijten in de hippe espressobar aan de Nieuwe kaai in Turnhout. Terwijl de ontbijten werden geserveerd kwamen ze mede dankzij de latte-art met elkaar in gesprek over kunst. In Espressobar Koffie&Zo achterin Bookshop Videoland hebben echt goede koffie en ware kunst elkaar inmiddels gevonden. Het ontbijten was het alleen nog maar het begin.

Na een graffitikunstenaar, een fotografe en schilder is het nu de beurt aan allrounder Akim AJ Willems. Naast kunstenaar omschrijft hij zichzelf ook als schrijver, dichter, performer, bibliofiel en uitgever. Voor de opening van zijn tentoonstelling op zaterdag 8 november nodigt hij enkele welbespraakte vrienden uit onder de noemer “Dichters bijten niet”. Charlotte Van den Broeck (poëziebordeel), Jan Ducheyne (Poëziebordeel, beat- & jazzdichter & drijvende kracht achter De Sprekende Ezels in Brussel), Gust Peeters (won de Cobra-poëzieprijs 2014; u zag hem misschien al eerder aan het werk in De Warande) en Frank Mathay (aanstormend poëtisch geweld…euhm…pardon…talent) sieren mee de affiche. Met Akim zelf als ceremoniemeester van het geheel belooft het een entertainende namiddag te worden.

Ben je niet zo’n poëzie- of kunstkenner? Geen probleem. Iedereen is welkom op dit gratis evenement. Loop even binnen voor een koffie en wie weet leer je iets nieuws kennen. Naast de “kunst” is er ook een uitgebreid aanbod aan koffie, thee, gins, sigaren, whiskey, rum, … waar we je misschien wel mee kunnen bekoren. Kortom een namiddag vol met de “betere” dingen des levens!

A Pop-UP (H)Art Project

Een Turnhouts initiatief dat lokaal creatief talent een laagdrempelig platform wil bieden. Er worden op onverwachte locaties pop-up kunst gallerijen geïnstalleerd en kortstondige tentoonstellingen georganiseerd. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk verschillende (nieuwe) kunstvormen (beeldende kunst, muziek, woord, dans, …) aan bod te laten komen en interactiviteit tussen de kunstenaars en het publiek te stimuleren. Het moet ook een laagdrempelige manier zijn voor de bezoeker om in contact te komen met hedendaagse kunst en/of nieuwe kunstvormen.

Het ultieme doel is om de Kempen creatiever te maken én te houden.

Koffie&Zo

Achterin Bookshop Videoland (http://www.bookshopvideoland.be) is onze Espressobar Koffie&Zo (http://www.koffieenzo.be) verborgen. Op een unieke locatie aan de haven van Turnhout hebben wij getracht een creatieve, ondernemende sfeer te creëren. Hier kunt u ontbijten, koffiebonen kopen en ondertussen Cubaanse Habanos sigaren uitzoeken terwijl de barista uw cappuccino maakt. In het trendy concept kunt u een plaatsje zoeken om te ontspannen, weg van de wereld of lekker op het terras. Mocht u geen gezelschap vinden kunt u zich vermaken met de vele tijdschriften en kranten. 1 Keer per maand vind hier ‘s avonds een gin, rum of whisky tasting plaats van ambachtelijke producenten.

Noot voor de Redactie