Mucrogold : Belangrijke goudindex is dit jaar al in waarde verdubbeld

Goud, zilver en de andere edelmetalen staan opnieuw in het middelpunt van de belangstelling, ze waren tot dusver dé belegging van 2016. Verschillende grote institutionele beleggers, en we denken daarbij onder andere aan de fameuze Stanley Druckenmiller (een oude running mate van George Soros) hebben hun aanwezigheid op de goudmarkt bevestigd. Goldman Sachs blijft koppig weigeren om in te zien dat de goudprijs aan het stijgen is, maar deze zakenbank is zich langzamerhand aan het belachelijk maken. Compleet belachelijk zelfs.

Ook de traditionele media zijn nog niet helemaal mee, daar blijft men eerder terughoudend wat de rol van de edelmetalen betreft. Af en toe vinden we wel ergens wat info over een stijging van de goudprijs, maar de meeste beleggers worden toch maar gewoon op hun honger gelaten. En dat is Marc Faber, uitgever van The Gloom, Boom and Doom Report (druk gelezen in de Verenigde Staten) een doorn in het oog geworden. Faber is van mening dat de media de beleggers gewoon in de steek heeft gelaten, niet meer of niet minder.

Hij verwijst in dat verband naar een nieuwsfeit waar nog bijna niemand aandacht heeft besteed. Een belangrijke goudindex is dit jaar al in waarde verdubbeld, zeggen en schrijven over een periode van amper 4 maanden. Het betreft de NYSE ARCA Gold Bugs Index, beter bekend onder zijn ticker symbol HUI. Deze index covert de goudaandelen die op de beurs van Wall Street noteren. Het feit dat deze index in waarde is verdubbeld, bewijst dat het vertrouwen van de beleggers in de goudmarkt sterk is toegenomen.

Volgens Faber krijgen de media nu een ongemakkelijk gevoel, de goudprijs stijgt namelijk terwijl zij daar nauwelijks verslag over uitgebracht hebben. Hij adviseert dan ook om goudmijnaandelen te kopen. We hebben veel respect voor Faber, maar wat dit betreft kunnen we zijn visie niet bijtreden. Er bestaat namelijk ook zoiets als het gevaar op een nieuwe beurscrash, een scenario dat in de huidige ongewone omstandigheden zeker niet bij voorbaat valt uit te sluiten. Daarom geven we de voorkeur aan wat zonder enige overdrijving het enige echte mag genoemd worden: fysiek goud in de vorm van gouden staven of munten.

Voor eenvoudig aankopen van fysieke edelmetalen kan je terecht op www.mucrogold.be. Gratis en vrijblijvend advies.

Noot voor de Redactie