Duotentoonstelling: zo vader zo dochter

Om 2014 op een kleurrijke manier af te sluiten organiseren Vincent en Anna-Bo Nuyts tijdens de kerstvakantie een duo-tentoonstelling. Oorspronkelijk was het de bedoeling om voor zijn 60ste verjaardag een verjaardagstentoonstelling te houden in zijn geboorteplaats Brasschaat. Toen bleek dat de Sint-Jozefskapel niet meer vrij was besloot Vincent om tijdens eindejaarsperiode te exposeren. Ook voor 14-jarige dochter Anna-Bo bracht 2014 inspiratie.

Viva Warhol
Vincent Nuyts steekt zijn bewondering voor Andy Warhol niet onder stoelen of banken en werkt vaak op basis van het pop art principe. Waar Warhol vaak focust op portretten, bekijkt Vincent ook landschappen en naakten door een pop art bril. What you see is NOT what you get, dus verwacht je aan een Marilyn Monroe met oranje haar of wees niet verbaasd als je een eend in geel water ziet peddelen. Of waarom kan een naakte vrouw niet blauw zijn?

Vincent’s roots liggen in Brasschaat. Momenteel woont hij met zijn gezin in Schilde, waar hij ook lid is van schildersclub “Schildershof”, gevestigd met hun mooie schildersatelier in de Orangerie van het park in Schilde.

Polaroid is cool!
Met haar 14 jaar is ze aan de jonge kant om te exposeren, maar al van jongs af aan is ze creatief bezig. Vanaf dit schooljaar start ze met veel enthousiasme haar kunstopleiding aan het Maris Stella instituut in Oostmalle. Ze zit er in het 3de jaar “architecturale en beeldende kunsten”.

Fotografie is haar passie. Momenteel experimenteert ze met Polaroid foto’s. Vorig jaar ging ze met een gloednieuw toestel aan de slag en raakte geïntigreerd door deze speciale fototechniek! Dus volgde een “refurbished” toestel, of beter gezegd, een vintage toestel dat terug tip top in orde is. En ook de nieuwe technologie lijkt een match: foto’s die via iPhone getrokken worden, print Anna-Bo uit met Instant Lab van Impossible. En zo geraak je aan een hele reeks goede en vaak ook minder goede foto’s. Met digitale foto’s druk je dan gewoon op de delete knop en je begint opnieuw. Dat is helaas niet het geval met de old-school Polaroid foto’s! Wat doe je dan als je graag experimenteert? Anna-Bo onderzocht de techniek van het liften van fotolagen en kleeft de resterende fotofilm op papier. Thema’s van de foto’s zijn plekken en mensen die in 2014 een mooi plekje hebben!

Waar wat wanneer?

Tentoonstelling in de Sint-Jozefkapel, Augustijnslei 76, 2930 Brasschaat
Openingsweekend: zaterdag 27 en zondag 28/12/2014 telkens van 15 uur tot 22 uur.
Andere data: 29, 30/12, 2, 3 en 4/01/2015 telkens van 15 uur tot 20 uur.

Noot voor de Redactie

Voor meer info

Diana Schaaders – organisator – 0477 53 41 96
Vincent Nuyts – kunstenaar – 0473 70 95 70