Belgische Il Divo fans overhandigen 44000 euro voor goede doelen

Tijdens het Il Divo concert van 24 mei laatstleden in de Lotto Arena, overhandigden de Belgische initiatiefneemsters van het Il Divo Fans for Charity project de mooie som van 44 344,16 € aan hun idolen, die werd ingezameld voor het goede doel door fans van over de hele wereld.

De internationale band Il Divo staat al meer dan 10 jaar op de planken en verkocht al meer dan 40 miljoen albums. Il Divo Fans for Charity werd anderhalf jaar geleden in het leven geroepen door de in België gevestigde fan club van Il Divo lid Sébastien Izambard. Via veilingen, tombola’s en andere fan-initiatieven zamelen zij geld in voor de goede doelen die worden ondersteund door de band: Assistance Médicale Toit du Monde (AMTM) (www.amtm.org), de Sanfilippo Children’s Foundation (www.sanfilippo.org.au) en Nordoff Robbins (www.nordoff-robbins.org.uk). IDFC groeide intussen uit tot een internationaal project, dat dagelijks wordt gerund door een team van 10 mensen en kan rekenen op bijna 200 actieve supporters van meer dan 10 verschillende nationaliteiten.
Tijdens de recente passage van Il Divo’s nieuwe “Amor & Pasión” wereldtournee in Antwerpen, overhandigde het Belgische bestuur, in naam van al die internationale fans, het voorlopige totaal van 44 344,16 € aan Sébastien Izambard, Carlos Marín, David Miller en Urs Bühler van Il Divo. Izambard ontving tevens zijn badge van erevoorzitter, nadat hij op 29 maart officieel toetrad tot de organisatie. Achteraf liet hij op Instagram, via een foto met IDFC- polsbandje, weten: “Dit is al het harde werk van al onze fans over heel de wereld, ik kan jullie niet genoeg bedanken. Jullie geven zoveel aan de wereld, en dat is het beste dat we kunnen doen.”
Meer informatie over het project en lopende acties zijn te vinden op www.ildivofansforcharity.com. Voor meer info over Il Divo en hun nieuwe album en tournee, zie www.ildivo.com.

Noot voor de Redactie